Planlægger du en rejse til Argentina, anbefales følgende vaccinationer.
Argentina er Sydamerikas næststørste land og byder på et væld af oplevelser, herunder de imponerende Andesbjerge. På grund af landets størrelse kan du opleve flere klimazoner, afhængigt af din rejseplan.
Før din afrejse til Argentina anbefales det, at du bliver vaccineret mod Hepatitis A og Difteri-Stivkrampe.
Er du på en længere rejse, eller hvis du skal til steder med risiko for intens smitte, kan det være nødvendigt at få vaccinationer mod Tyfus, Hepatitis B og Tuberkulose.
Vær opmærksom på, at hvis du rejser til områder i Argentina, der grænser op til Bolivia, Brasilien og/eller Paraguay, kan der gælde specifikke anbefalinger for vaccinationer.
Malaria:
Der er ikke malaria risiko i Argentina.
Bemærk:
Vaccination mod Gul Feber anbefales til alle rejsende over 9 måneder, men kun hvis du skal til provinserne Corrientes og Misiones.
De nævnte vacciner er de generelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. Når du går til vaccination, vil dine individuelle forhold, herunder din vaccinationshistorik og forventede aktiviteter, blive vurderet, og en skræddersyet anbefaling vil blive givet, som kan afvige fra de generelle retningslinjer.
Vigtige informationer
Gul feber
Der er ikke krav om vaccination mod gul feber ved rejse til Argentina.
Vaccination anbefales til alle rejsende over 9-månedersalderen til provinserne Corrientes og Misiones.
Vaccination anbefales generelt* ikke til rejsende til Formosa-provinsen samt udvalgte områder i provinserne Chaco (departementet Bermejo), Jujuy (departementerne Ledesma, San Pedro, Santa Bárbara og Valle Grande), og Salta (departementerne Anta, General José de San Martín, Oran og Rivadavia).
Vaccination anbefales ikke til rejsende, som kun opholder sig i andre provinser og departementer end anført ovenfor.
*)I forhold til risikoområder for gul feber har WHO i 2011 indført en ny kategori af lande/områder af lande, for hvilke vaccination ikke anbefales generelt. Vaccination kan dog fortsat overvejes til udvalgte rejsende til disse områder, fx ved øget risiko for eksponering ved langvarig rejse, intens udsættelse for myg eller manglende mulighed for at anvende myggestikprofylakse.
Ved overvejelsen bør inddrages individuelle risikofaktorer som alder og immunstatus samt risikoen for bivirkninger ved vaccinen.
Til beskyttelse anbefales vaccination og myggestiksprofylakse.
Hvornår skal man vaccineres?
Beskyttelse indtræder 10 dage efter vaccination, og det kan være et krav, at vaccination er givet senest 10 dage før afrejse.
Antal doser
Der gives én dosis.
Alder
Vaccinen kan gives fra 9-månedersalderen.
Beskyttelsens varighed
Én vaccination giver livslang beskyttelse. Dette gælder også for personer, som tidligere er vaccineret mod gul feber.
Kort over geografisk udbredelse af gul feber
Afrika | Mellem- og Sydamerika
Om sygdommen
Vacciner
Særlige risici
Længerevarende kontakt med lokalbefolkningen – tuberkulose
Længerevarende tæt kontakt med lokalbefolkningen medfører en øget risiko for smitte med tuberkulose. Særligt børn og unge kan have gavn af at blive vaccineret mod tuberkulose (BGC-vaccine), evt. forudgået af Mantoux-test.
Længerevarende tæt kontakt til lokalbefolkningen medfører en øget risiko for smitte med tuberkulose. Børn op til 12 år kan have gavn af at blive vaccineret mod tuberkulose (BCG), evt. forudgået af Mantoux-test.
Hvornår skal man vaccineres?
Vaccinen bør gives 6-8 uger før afrejse.
Antal doser
Der gives én dosis intrakutant (i læderhuden). Revaccination anbefales ikke.
Alder
Vaccinen kan gives fra fødslen (BCG).
Beskyttelsens varighed
Vaccinen beskytter bedst hos børn mod de alvorlige former for TB (milliær TB og TB-meningitis) og effekten hos voksne er tvivlsom og bør primært overvejes, hvis der er stor risiko for at blive smittet med de særlige resistente former for TB.